Salvini overvejer at stille op som EU-formand

EUs næste præsident kan hedde Matteo Salvini og være særdeles kritisk overfor ikke-vestlig migration – og EU.

Italiensk vicepremierminister og indenrigsminister Matteo Salvini, leder af partiet Liga Nord, udtaler, at han overvejer at gå formandskabet for Europa-Kommissionen ved det næste valg.

“Det er sandt, venner fra flere europæiske lande spørger mig om det. Maj er stadig langt væk. Vi vil se, jeg tænker på det,” siger Salvini ifølge Reuters.

Salvini er kendt for sine meget stærke holdninger imod ikke-vestlig migration og EU og hans kanditatur vil uden tvivl sende chokbølger igennen styret i Bruxelles. Omvendt er hans holdning til migration og EUs nedtromling af nationale demokratier særdeles populært i en stadigt voksende blok af EU-lande. Visegrad-landene Ungarn, Polen, Tjekkiet og Slovakiet allierer sig stadigt stærkere med Østrigs og Italiens regeringer og det magtfulde tyske regeringsparti CSU. Skepsissen imod EU og ikke-vestlig indvandring breder sig som en steppebrand igennem Europa i disse år. Angela Merkels migrantpolitik har vist sig at være politisk selvmord – hun har netop meddelt at hun forlader posten som formand for sit parti og at hun ikke genopstiller som Tysklands kansler. Den globalistiske franske præsident, Samtidigt har Frankrigs præsident, Rothschild-bankmanden Emanuel Macron, har slået ny bundrekord i popularitet blandt de franske vælgere. Dermed står EUs to vigtigste spillere stærkt svækket.

Det næste valg til Europa-Parlamentet er 23-26. Maj. Det kan, modsat tidligere valg der mest af alt lignede aftalt spil, ligefrem gå hen og blive helt spændende.

Video: Matteo Salvini taler i Europaparlamentet:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.